marți, 23 iunie 2009

TEMA PENTRU STUDENTI

Prin intermediul machetelor şi desenelor pe poze, elevii participanţi la proiect işi exprimă voinţa de schimbare asupra cartierul şi şcolii lor. Pornind de la idele apărute în cadrul acestui atelier de urbanism cu participanţi amatori, studenti propune un proiect în cartierul Ferentari şi la scoala Nr. 136.

Ideea este să fie dezvoltate o strategia de intervenţie, care trebuie să primeze designului si să fie luat în considerare posibilitatea locuitorilor şi utilizatorilor sa se implice de-a lungul întregului proces creativ. In loc să realizeze o amenajare rigidă, propunerea este flexibilă, cu scenarii diverse, ce sunt alese şi definite pe parcursul proiectului.

Se lucreze în echipe de cate 3-4 persoane. Aceste propunere sunt gandit cu 3 etape: ce facem într-o prima fază (adica acum) având la dispoziţie 500 euro, ce facem peste câteva luni având la dispoziţie 10 000 euro şi ce facem într-o a 3-a faza, în care nu mai există restricţii.

Acest proiect sunt prezentat unui juriu compus din arhitecţi, sociologi şi elevi. In acest moment, o dezbatere are loc cu vointa sa definim acţiunea pe care putem să o facem la sfirsitul lui iunie, inceputul lui iulie…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu