marți, 23 iunie 2009

GRADINII COLECTIVE

Intentiile proiectului:
In Ferentari sunt multe spaţii goale, care sunt folosite ca depozite de gunoi. E păcat, pentru că aceste terenuri ar putea fi folosite de locuitori ca mici grădini de bloc. Spaţiul ales aici are potenţial pentru a fi transformat într-un spaţiu verde, care ar castiga în valoare dacă locuitorii s-ar ocupa de el.
Proiectul nostru propune un experiment, în acest teren vizibil din strada Toporaşi. Planul este: în ziua de 24 iunie, ne organizăm împreună pentru a strânge gunoiul adunat pe teren. Apoi, realizăm mai multe acţiuni cu elevii Scolii 136 din Prelungirea Ferentari şi cu oamenii care vor să ajute. Bucăţile de beton sunt folosite atât pentru a realiza bănci cât şi pentru a cultiva plantele. Pictăm zidurile. Plantăm un pom fructifer. Folosim cauciucuri reciclate pentru a realiza leagăne şi bănci – şi vedem ce idei mai apar!
Dacă această acţiune are succes, grădina de bloc poate să crească şi apoi pot fi înfiinţate altele similare, în cartier. In timp, aceste grădini pot deveni baza unor spaţii de odihnă şi joacă echipate complet.
(Dâhila Iulia, Arama Alexandra, Barbu Elena)

Plansele predarii:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu