sâmbătă, 20 iunie 2009

Dezbatere pe YahooGrup Pta7

From: nihonusha_mica
To: pta7@yahoogroups. com
Strig din toate puterile "Mare ti-e gradina...!! !!!"
Eu sper totusi ca este o gluma proasta si ca nu se va pune in aplicare nici una dintre aberatiile urbanistico- arhitecturale din cadrul acestui proiect!
Este cu atat mai rusinos faptul ca aceste proiecte au ajuns sa fie acceptate ca puncte de vedere solide ale unor viitori urbanisti/arhitecti ...

From: Dana Stefan
To: pta7@yahoogroups.com
Una este ce se impune, si alta este ce doreste noua generatie sa aiba in jur... pana acum doar s-au impus, si priviti in jurul nostru unde s-a ajuns cu arhitecti si urbanisti cu tot... Foarte TRIST !!!

--- In pta7@yahoogroups.com, Dabija Aleczandru wrote:
Re: [pta7] Re: Fw: 3-7 iunie: expozitie la Ion Mincu (UAUIM)
...ma intristeaza f mult sa vad cum punetzi problema dragii mei...
sunt sigur ca unii dintre voi ajungetzi sa va luati mult prea in serios ascunzandu-va dupa note mari, simpatia unor profesori si aere de viitori mari arhitecti...
speram ca fenomenul asta numit arhitectura sa ne invete si toleranta, placerea de a ne juca si de a visa pana la urma...
mi se pare, in primul rand, f tare ca oamenii aia fac ce fac...
si f tare si modul in care au facut-o...


--- In pta7@yahoogroups.com, anita stamatoiu
Re: [pta7] Re: Fw: 3-7 iunie: expozitie la Ion Mincu (UAUIM)
nimeni nu cred ca a criticat utopicul propunerilor, sau aerul lor naiv. dar ca 15 studenti la arhitectura sa sustina ca problema urbana majora in bucuresti este lipsa "bancutelor", fie ele pe strada, in piete, pe trotuare sau mai stiu unde, e ingrijorator. oricum, cu ocazia asta am inteles ca eternul "spatiu verde" este rezolvarea tuturor problemelor!


--- In pta7@yahoogroups.com, Ioana Mihailescu wrote:
Re: [pta7] Re: Fw: 3-7 iunie: expozitie la Ion Mincu (UAUIM)
Pentru cei ce se minuneaza de expozitia cu pricina, le recomand sa urmareasca mai atent blogul si sa nu catalogheze o initiativa in functie de asteptarile lor in materie de grafica. Poate ca asta ne invata scoala pe la ateliere si pe la schite, dar exista totusi si alte dimensiuni ale orasului in afara de proiectele de prestigiu à la Zaha, care oricum nu se realizeaza!
Propunerile respective fac parte dintr-un proiect mai larg, ce implica o colaborare cu elevi ai unei scoli din ferentari, dintre care unii nu au fost niciodata pana acum in centrul orasului, iar ideea este de a le da posibilitatea de a se exprima si de a formula idei pentru spatiul lor de viata. Exista o sectiune in blog ce cuprinde propunerile acestor copii pentru cartierul lor. Nu cred ca pentru genul acesta de proiect ar fi nevoie de o prezentare profesionala, dimpotriva.
Pana la urma este vorba de un proiect alternativ, si e prima oara cand aud de tipul acesta de initiativa in Romania. Poate ca nu e un lucru rau ca arhitectii sa incerce sa comunice cu cei ce vor folosi arhitectura lor si sa-si limiteze ambitiile la amenajarea unor spatii existente. In plus, in contextul din Bucuresti, unde banii sunt putini, politicile urbane lipsesc, iar locuitorii amenajeaza cum pot orice spatiu aflat la indemana, ar fi interesant sa se incerce o ameliorare a spatiilor publice cu ajutorul locuitorilor. Nu ar fi o initiativa originala, exista deja in multe parti ale lumii proiecte de urbanism participativ, care functioneaza bine in America Latina si prost in Franta, spre exemplu. Iar multe scoli de arhitectura propun ateliere ce implica o participare a locuitorilor (AA, universitatea din Leuven).
Daca nu apreciati aceasta expozitie, propuneti voi proiecte mai bune pentru Bucuresti, ca este loc! Si cand formulati o critica, poate gasiti argumente mai solide decat "Mare ti-e gradina...!!!!! "


--- In pta7@yahoogroups.com, "secareaioana" wrote:
Singura "justificare" pe care o gasesc pentru parerile nefavorabile legate de aceasta initiativa este lipsa de informare si superficialitatea celor care le-au lansat. Stiti voi, nemultumitii, in ce consta cu adevarat acest proiect?
Ar fi bine ca pe viitor, inainte de a eticheta si de a lansa opinii, sa incercati sa priviti demersul dintr-o perspectiva ceva mai libera, sa il cunoasteti si sa il intelegeti in totalitate! Cu siguranta veti descoperi ca punctul de interes al proiectului este altul decat propunerile studentilor... Abia atunci parerile voastre (favorabile sau nu) vor avea valoare si vor fi constructive.

--- In pta7@yahoogroups.com, matei alexandru wrote:
felicitari celor care lucreaza in proiectul de URBANISM PARTICIPATIV!
nu "imaginile" prezentate sunt seva in acest proiect ci demersul / comunicarea in sine! E un semn bun!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu