marți, 23 iunie 2009

VAGOANELE cu ATELIERE

Intentiile proiectului:
Chiar dacă este dezafectată, linia de cale ferată are totuşi un potenţial, pentru că destui oameni o mai folosesc în moduri diferite. În plus, ea face legătura între cartierul Ferentari şi centrul Bucureştiului.
Acest proiect propune organizarea de evenimente culturale, de învăţare şi festive, în care oamenii din cartier să se implice. Scopul este de a pune în valoare acest punct de interes de patrimoniu industrial (cale ferată veche) care trece prin Ferentari, cât şi traseul propiu-zis al căii ferate, care leagă multe zone diverse ale oraşului.
Două etape sunt folosite pentru organizarea evenimentelor. Prima este construirea unui pavilion, compus dintr-o structură uşoară, şi care este realizat împreună cu locuitorii care vor să se implice. Acest pavilion va fi un punct de informare şi loc de întâlnire, pentru a pregăti împreună organizarea evenimentelor. A doua etapă, este punerea în funcţiune a unui mic tren (o locomotivă mică şi un vagon) care să meargă încet pe linia ferată (de exemplu, să se oprească în fiecare staţie timp de o săptamână, apoi să meargă încet mai departe) şi care să fie un pavilion ambulant pentru ateliere culturale.
Cu timpul, alte pavilione şi alte evenimente se pot dezvolta şi se pot gândi moduri de a amenaja în viitor acest traseu de cale ferată.
Dacă aţi dori să ajutaţi la construirea primului pavilion, ne puteţi scrie un mail la proiecte_kom@yahoo.com
(Dacian Gheban, Ioana Prodan, Anca Stefan, Antonia Zaharia)

Plansele predarii:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu