miercuri, 20 mai 2009

POZELE ELEVILOR: prezentare

În proiectul “Oraşul nostru – decizia noastră” am folosit plimbările urbane ca mod de a descoperi oraşul, cu vecinătăţile sale contradictorii sau armonioase, dar şi ca mod de a reflecta asupra relaţiilor sociale care se nasc între grupuri diferite de oameni, care locuiesc şi traversează vecinătăţi diferite.
Prima plimbare a echipei de proiect a avut loc în cartierul Ferentari, iar copiii de la Şcoala cu clasele I-VIII nr. 136, din Prelungirea Ferentari, au fost ghizii plimbării; studenţii arhitecţi au fost musafirii. Copiii au ales traseul şi locurile pe care să le vizităm. A doua plimbare urbană a avut loc în centru, studenţii arhitecţi fiind ghizii iar copiii fiind musafiri.
În timpul plimbărilor, copiii de la Şcoala nr. 136 au fotografiat locurile şi lucrurile pe care le-au considerat interesante: urâte, frumoase, luminoase, familiare…care se află în vecinătatea Şcolii 136 şi în vecinătatea Şcolii de arhitectură. Am găsit atât locuri/ lucruri familiare cât şi locuri/ lucruri extra-ordinare în ambele vecinătăţi.
Aşa că am început să ne întrebăm cum se leagă ele, cum nu se leagă ele, cum contribuie ele la modul în care ne trăim oraşul, zi de zi.
Întrebarea rămâne deschisă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu